Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Taibilla

EMBASSAMENTS

Embassament del Taibilla

Situació

La ubicació de l'Embassament del Taibilla es troba sobre el riu del mateix nom en el terme de Nerpio (Albacete), en la tancada que firmen les llomes de l'Alboche (a l'Est) i de l'Espolón (a l'Oest) a la serra del Zacatín.

L'embassament del Taibilla s'ubica a uns 7 quilòmetres aigües amunt de la Presa de Presa (mesurats al llarg del llit) deriva el cabal desaiguat des de la Presa de Taibilla (i el cabal de conca d'eixos 7 km) cap al Canal Alto del Taibilla per a integrar-se en la xarxa d'Abastiment en Alta de la Mancomunitat.

La intersecció de l'eix de la presa amb el llit del riu es produïx en el punt de coordenades geogràfiques següents:


Les coordenades U.T.M. del punt anterior són :

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=504.632
Y=4.227.417

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són:

Longitude 1 º 25' 25 " Oest
Latitude 38 º 11' 40 " Nord

Accessos a la presa i embassament

L'accés es realitza pel camí de servici del Canal Alto del Taibilla, que partix pel sud des del p.K. 35,050 de la carretera autonòmica MU-706/AB-702 entre el Sabinar i Nerpio.

Amb motiu de les obres de construcció del Canal Alto del Taibilla es va realitzar un camí d'accés des de la Ctra. AB-702, del Sabinar a Nerpio a 10 Km. del Sabinar; des del seu origen cal recórrer 6 Km. fins a arribar a la Presa de Presa d'Aigua del Taibilla.

Hi ha un altre accés fins a la Presa, des de Vizcable per Yetas, que és molt més llarg, però en el cas que es talle el camí de servici de la Presa per despreniments, és possible arribar a ella emprant una miqueta més de temps.

Este camí es va presentar com un projecte a part del de la presa, perquè consistia en el camí de servici de tot el Canal del Taibilla.

L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar