Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > La Pedrera

EMBASSAMENTS

Embassament de La pedrera

Situació

La presa de La Pedrera i el seu embassament es localitzen en els fulls 913 (27-36) Orihuela, 914 (28-36) Guardamar del Segura, 934 (27-37) Múrcia i 935 (28-37) Torrevieja, del Servici Geogràfic de l'Exèrcit, a escala 1:50 000, en la seua edició de 1997. La presa tanca la rambla d'Alcoriza entre el Cabezo del Moro pel seu marge dret i el Cerro de La Pedrera pel seu marge esquerre, a uns 400 m. aigües amunt de la seua confluència amb l'Arroyo Gran, afluent, al seu torn, del riu Segura pel marge dret. Per a crear l'embassament va ser necessari construir, a més de la presa principal situada en el propi llit de la rambla d'Alcoriza, tres dics de tancament addicionals.

Les coordenades geogràfiques de la intersecció de l'eix de la presa amb el Barranc del Bosch són les següents:

Sistema de Referència ETRS89. Fus= 30
X=686.400
Y=4.211.563

Les coordenades geogràfiques (referides al meridià de Greenwich) són :

Longitude 2º 48’ 10” Oest
Latitude 38º 01’ 85” Nord


Accessos a la presa i embassament

L'entorn geogràfic de l'embassament està molt poblat, i la ciutat important més pròxima és Orihuela, de la qual dista uns 8 Km; de Múrcia capital està allunyada uns 20 km seguint l'itinerari de l'antiga carretera nacional N-340a de Múrcia a Alacant. A la presa s'accedix des de Múrcia seguint la carretera que circula pel marge dret del riu Segura que connecta la capital amb Beniaján, Torreagüera amb desviació en la indicació del pujol de la Plata i cap a Torremendo on, abans d'arribar a este municipi es gira a l'esquerra per a aconseguir el dic 3. Al llarg d'este dic discorre la carretera A-333 que conduïx a la presa principal, els dics 1 i 2 i a la casa de l'Administració. Una altra opció és continuar per Zeneta fins a Hurchillo i des d'ací desviar-se cap a la dreta per a arribar al dic 3.

L'estació de ferrocarril més pròxima és la d'Orihuela, de la qual dista 8 km, de la línia RENFE Cartagena–Alacant-Barcelona.


L'emplaçament de l'embassament pot veure's en el següent mapa:


Següent Tornar