Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Informació > Restauració de rius i Voluntariat > barrancoconcordia

Projecte de millora ambiental del barranco de la Concordia i entorn pròxim de la rambla de la Anchura. T.M. Elche de la Sierra (Albacete).

El barranco de La Concordia i la rambla de la Anchura (o també cridat arroyo de Elche de la Sierra) formen part de la conca alta del riu Segura.El barranc naix pròxim al nucli urbà de Elche de la Sierra, en els vessants vessants situades al nord d'aquest poble, sota el qual discorre en el seu inici (xarxa soterrada de drenatge). Amb una longitud d'una mica més de 2 km i una conca vessant de quasi 2 km², conflueix en la marge esquerra de la rambla de la Anchura, important afluent per la marge esquerra del riu Segura.

Els trams objecte d'estudi i de millora ambiental són els següents:

  • Tram del barranc de la Concòrdia comprès entre el punt d'eixida del tram urbà soterrat fins a la seua confluència amb la rambla de l'Amplària, amb una longitud aproximada de 1.300 m.
  • Entorn de la rambla de l'Amplària aigualeixes dalt de la seua confluència amb el barranc de la Concòrdia (pròxim al pont de la carretera veïnal que creua el rierol) en una longitud aproximada de 1.150 m.

Mapa de situació

Fig. 1: Emplaçament del projecte.

El projecte pretén millorar l'estat ambiental d'aquest tram fluvial de marcat caràcter urbà, actualment degradat degut, fonamentalment, a la intervenció d'origen antrópico que presenta (tram inicial transformat en sèquia) permetent, al seu torn, la seua integració amb l'entorn urbà. També es pretén millorar l'estat ecològic de l'entorn de la rambla de l'Amplària, recuperant la seua vegetació de ribera, complint així amb els objectius de l'Estratègia Nacional de Restauració de Ríos.

Fase Situació
Valoració de l'estat ambiental (VEA) En consulta
Jornada de participació pública. Pendent
Redacció del projecte Pendent

Mapa de situació

Amb la finalitat de facilitar la Participació Pública de tots els ciutadans, administracions i organitzacions interessades, disposa de l'adreça de correu electrònic restauracionderios@chsegura.es i el telèfon 968248808 en el qual podran sol·licitar informació d'aquest Procés.