Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Informació > Restauració de rius i Voluntariat > chirivel

Projecte de restauració de la rambla de Chirivel des de Chirivel a la confluència amb el riu Chico. TT.MM. Chirivel i Vélez Rubio(Almería).

La rambla de Chirivel forma parteix de la capçalera de la conca del ric Guadalentín. Naix al peu dels vessants meridionals de les serres de Orce i María i discorre pels termes municipals de Chirivel, Vélez Rubio i, en el seu tram final prèvia unió amb el riu Clar, per Vélez Blanco. El tram objecte de restauració té una longitud aproximada de 28 km, des d'aigües dalt del nucli urbà de Chirivel (uns 3km aigualeixes dalt del seu encreuament amb la carretera A-399, en la confluència amb la rambla de la La Canyada Profunda) fins a la confluència amb el riu Chico en Vélez Rubio.

Mapa de situació

El projecte de restauració de la rambla de Chirivel pretén millorar el seu estat ecològic, actualment degradat per l'abandó de les “bardas” (cordons d'arena i terra de labor a banda i banda de la rambla, a manera de mota de protecció dels cultius, on existia un singular i complet bosc de ribera) i altres pressions d'origen antrópico, entre les quals destaca l'ús de la llera com via freqüent de trànsit de vehicles, complint així amb els objectius de l'Estratègia Nacional de Restauració de Ríos.

Fase Situació
Valoració de l'estat ambiental (VEA) Celebrada
Jornada de participació pública.

Es va celebrar el dia 14/10/2009 a les 10:30 (Saló de Plens de l'Ajuntament de Chirivel, c/Passeig 1)

Celebrada
Redacció del projecte Pendent
Trobada de Presentació de les Actuacions del Projecte:

22/06/2010 a les 10.30h en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Chirivel

Pendent

Fotografia de la rambla de Chirivel

Amb la finalitat de facilitar la Participació Pública de tots els ciutadans, administracions i organitzacions interessades, disposa de l'adreça de correu electrònic restauracionderios@chsegura.es i el telèfon 968248808 en el qual podran sol·licitar informació d'aquest Procés.