Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Informació > Restauració de rius i Voluntariat > rambladeperea

Projecte de millora ambiental de la rambla de Perea. T.M. Mula (Murcia).

La rambla de Perea, afluent del riu Mula pel seu marge esquerra a l'altura del “Bº Misericordia” (Baños de Mula) i amb una longitud pròxima als 13,5 km, naix en Fuente Caputa, entre les elevacions de la “Lloma del Herrero” i el Cejo Cortado; si bé, fins a aquest punt, des del qual ragen les aigües de la rambla de forma permanent, aboquen per l'aquest les lleres dels barrancs de la serra de Ricote, la “Lloma del Herrero” per l'oest i les aigües que arreplega de l'extensa altiplanicie que s'estén cap al nord (paratges de Veto, Llano de la Mata, El Prado i El Ardal). El tram objecte de millora ambiental és el comprès fonamentalment des de l'antiga presa romana fins al azud de captació a l'altura de la central elèctrica de Perea, amb rodales puntuals de revegetación localitzats en la resta de la rambla.

Mapa de situació

El projecte pretén millorar l'estat ambiental d'aquest tram fluvial, regulant l'ús públic en l'entorn de Fuente Caputa, fent-lo compatible amb els valors naturals que presenta el seu entorn, recuperant la vegetació de ribera degradada per l'alta pressió del bestiar existent en la zona i potenciant el patrimoni cultural mitjançant la restauració i musealización de l'antiga presa romana, complint així els objectius de l'Estratègia Nacional de Restauració de Ríos.

Fase Situació
Valoració de l'estat ambiental (VEA) En consulta
Jornada de participació pública.

Se celebró una reunió:

Dia 15/07/2009 a les 10:30 en el Saló municipal de l'Ajuntament de Mula. Plaza de l'Hospital s/n al costat de la Biblioteca Municipal.

Celebrada
Redacció del projecte Pendent
Trobada de Presentació de les Actuacions del Projecte:

17/06/2010 a las 10.00h en l'Aula de Cultura de Caja Murcia de Mula (c/Boticas)

Pendent

Fotografia de la rambla de Perea

Amb la finalitat de facilitar la Participació Pública de tots els ciutadans, administracions i organitzacions interessades, disposa de l'adreça de correu electrònic restauracionderios@chsegura.es i el telèfon 968248808 en el qual podran sol·licitar informació d'aquest Procés.