Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Informació > Restauració de rius i Voluntariat > riotaibilla

Projecte de millora ambiental del ric Taibilla. T.M. de Nerpio (Albacete).

El ric Taibilla forma parteix de la conca alta del riu Segura. Naix a partir de les aportacions de diversos rierols i barrancs del vessant septentrional de la serra de les Cabres: rierol Molino, rierol Bogarra, rierol Huebras i barranc Blanc. Discorre pel municipi albaceteño de Nerpio i entre els límits de Yeste i Letur, abans de desembocar en el riu Segura aigües baix de l'Embassament de la Fuensanta. El tram objecte de millora ambiental comprèn el ric Taibilla, des de la confluència dels rierols de capçalera esmentats fins a la seua confluència amb el ric Acedas, incloent també aquest afluent per la marge dreta dins de les actuacions objecte del projecte, amb una longitud total (inclosos tots els trams del projecte) aproximada d'uns 28,7 km i un pendent mig del 1,7 % en el tram del ric Taibilla objecte del projecte.

Mapa de situació

El projecte pretén millorar l'estat ambiental d'aquest tram fluvial, recuperant la vegetació de ribera en aquells trams en els quals es trobe de forma discontínua i reduïda a escassos peus arboris i posant en valor els seus atributs naturals i paisatgístics, fent-los compatibles amb el seu ús públic regulat i responsable, complint així amb els objectius de l'Estratègia Nacional de Restauració de Ríos.

Assumpte i estat corresponent
Fase Situació
Valoració de l'estat ambiental (VEA) En consulta
Jornada de participació pública.

Es va celebrar el dia 11/11/2010 a les 18:00 (Salón de Actos del Ayuntamiento de Nerpio. Plaza Mayor, 1. Nerpio (Albacete)).

Celebrada
Redacció del projecte Pendent

Fotografia del ric Taibilla

Amb la finalitat de facilitar la Participació Pública de tots els ciutadans, administracions i organitzacions interessades, disposa de l'adreça de correu electrònic restauracionderios@chsegura.es i el telèfon 968248808 en el qual podran sol·licitar informació d'aquest Procés.