Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Sobre la CHS > El 80 aniversari

El 80 aniversari

Icono representativo del 80 aniversario de la CHS

La Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS) commemora el 80 aniversari de la seua constitució. El Reial decret-Llei de formació de l'organisme data de 23 d'agost de 1926, publicat en la Gaseta de Madrid l'endemà mentre que el 5 de desembre de 1927 es va celebrar la seua assemblea inaugural. Des dels seus inicis, es va proposar regular un riu amb un cabal molt variable, marcat per grans períodes d'estío i grans avingudes en períodes curts.

Per això, la prioritat dels dirigents de la CHS va ser la construcció i terminació dels embassaments Fuensanta, Cenajo, Camarillas, Talave, Argos, Quípar, De la Cierva i Valdeinfierno, per a la posada en marxa de nous regadius i l'abastiment a la població. Un altre dels grans reptes va ser acabar amb les grans riuades, per a la qual cosa el Govern central va executar el Pla de defensa enfront d'avingudes, aprovat en 1987. Esta actuació, que va suposar una inversió de 450 milions d'euros en noves preses i canalitzacions, ha acabat amb les grans inundacions que assolaven la conca del Segura.

En els últims anys, l'esforç de la Confederació s'ha dirigit cap a altres camps fonamentals, com la conservació de l'entorn natural de la conca i la millora de gestió i qualitat de les aigües. A més de definir-se els objectius, també s'ha treballat per tal d'implicar, a través de la participació, tots els agents socials relacionats amb l'aigua, que tindran un paper primordial en la redacció del nou Pla Hidrològic de la demarcació hidrogràfica del Segura, l'aprovació del qual està prevista a finals de 2009.

La CHS ha preparat diversos actes per a commemorar el seu aniversari. El més destacat va ser l'acte celebrat en l'Edifici de Servicis Múltiples de Múrcia, en el qual es van entregar medalles als funcionaris que han treballat en l'organisme durant més de trenta anys. A més, es va projectar un vídeo i es va organitzar una exposició. Per a culminar la vetlada, la CHS va oferir al públic un vi espanyol amenitzat per una orquestra que va interpretar peces de música clàssica.

En aquesta web podrà trobar més detalls sobre el vídeo commemoratiu projectat, l'àlbum de fotos de la vetlada, així com l'exposició Viu el Segura.