Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

 Estàs en :: Inicio > Informació > Infraestructures > Embassaments > Argos

Embassaments

Embassament de Argos

Finalitat

La seua missió fonamental és la d'abastir el reg de la zona i la laminación d'avingudes de la conca.

Des de la presa s'abasteix als regadius inclosos en la Comunitat de Regantes de l'Embassament del ric Argos a Calasparra, en la vega baixa del ric Argos.

A més, amb la construcció d'aquesta presa s'eviten cabals punta que se sumarien als del riu Segura en el cas d'un xàfec generalitzat en la conca del Segura i d'altra banda es disminuiria el risc d'inundació de Valentín i de les vegas de Calasparra, en el cas d'un xàfec localitzat en la conca del Argos.

El canal aliviadero Argos-Quípar permet derivar les aigües de les avingudes des de l'embassament de Argos al rierol, des d'ací al ric Quípar i després passen a l'embassament d'Alfonso XIII. La capacitat de desguàs del aliviadero principal de la presa de Argos és de 766,38 m³/s a la cota 413,16, cabal molt superior al que és capaç de dur la llera del ric Argos, aigües baix de la presa. La finalitat principal del canal aliviadero és evitar les inundacions de la població de Valentín i de les vegas de Calasparra, ja que li restaria cabal d'aigua al aliviadero principal de la presa de Argos.

Vista del començament del canal aliviadero Argos-Quípar, presa des d'aigües baix.


Vista del començament del canal aliviadero Argos-Quípar, presa des d'aigües baix.


anterior següent tornar