Logo de la Confederación Hidrográfica del Segura, anar a la pàgina principal

Estàs en :: Inicio > Informació > Restauració de rius i Voluntariat > riochico

Projecte de restauració del riu Chico. TT.MM. Vélez Blanco y Vélez Rubio (Almería).

El riu Chico, afluent de la rambla de Chirivel pel seu marge esquerra, naix en la vessant sud-est de la serra de María i discorre pels termes municipals de Vélez Blanco i Vélez Rubio. El tram objecte de restauració comença aigües baix dels límits del Parc Natural de Sierra María – Els Vélez, al peu del bec del Maimón, i acaba en la seua confluència amb la rambla de Chirivel, amb una longitud aproximada de 6 quilòmetres.

Mapa de situació

El projecte de restauració del riu Chico pretén millorar el seu estat ecològic, actualment degradat per la presència d'alteracions morfològiques, amb la presència de motas, revestiments d'escullera i canalització del tram pròxim a Vélez Rubio, que originen una important desconnexió de la llera amb els seus marges, pèrdua d'espai fluvial i deterioració de l'ecosistema de les seues riberes, complint així amb els objectius de l'Estratègia Nacional de Restauració de Rios.

Assumpte i estat corresponent
Fase Situació
Valoració de l'estat ambiental (VEA) En consulta
Jornada de participació pública.

Es va celebrar el dia 01/04/2009 a les 10.00h en el Salón de Actos de la Biblioteca Pública Municipal Fernando Palanques de Vélez Rubio

Celebrada
Redacció del projecte Pendent
Trobada de Presentació de les Actuacions del Projecte.

Es va celebrar el dia 26/05/2010 a les 9.00h en el Salón de Actos de la Biblioteca Pública Municipal Fernando Palanques de Vélez Rubio y 26/05/2010 a las 12.00h en el Salón de Plenos del Ayuntamiento de Vélez Blanco.

Celebrado

Fotografia del Riu Chico

Amb la finalitat de facilitar la Participació Pública de tots els ciutadans, administracions i organitzacions interessades, disposa de l'adreça de correu electrònic restauracionderios@chsegura.es i el telèfon 968248808 en el qual podran sol·licitar informació d'aquest Procés.